Jeftinije grejanje u Nišu

Nišlije koje se greju na daljinsko grejanje preko Gradske Toplane ove zime plaćaće manje račune i to varijabilni deo za 6,67 odsto, a fiksni za 4,2 posto manje. Sa ovakvim odlukom niške Toplane, saglasilo se Gradsko veće.

Sniženje cena omogućeno je povećanjem efikasnosti sistema, uštedama i boljom organizacijom, objasnio je direktor niške “Toplane“ Predrag Milačić.

I dok Toplana predlaže da građanima koji zbog energetske neefikasnosti zgrada u kojima žive ili nekog drugog objektivnog razloga troše više toplotne energije od utvrđene granične vrednosti subvencioniše deo računa koji prelazi 120 odsto prosečne potrošnje iz svojih sredstava, JKP “Gorica“ “grca” u dugovima, te je  na sednici Gradskog veća usvojena preporuka da se javno-komunalnom preduzeću “Mediana” odobri pozajmica u iznosu od 10 miliona dinara, kako bi mogla da se reši trenutna finansijska situacija, odnosno ono što je trenutno najurgentnije, a to je isplata zaostalih zarada radnicima.

VD direktora JKP “Gorica” kaže da će trenutna dugovanja moći da budu vraćena kada ovo preduzeće preuzme kapelu u Kliničkom centru, ali da oni svoja sredstva ne mogu da planiraju, jer im prihod zavisi od stope mortaliteta u gradu.

Zbog zaostalih zarada radnici “ Gorice” su juče održali jednočasovni štrajk upozorenja, ali su najavili da će štrajk radikalizovati ukoliko uskoro ne prime plate.

 

TV K::CN