Međunarodni dan fizioterapeuta obeležen u Niškoj Banji

Koliko je važan rad fizioterapeuta sa pacijentima i pravilno izvođenje vežbi ukazali su fizioterapeuti Instituta Niška Banja. Obeležvanjem Međunarodnog dana fizioterapetua, pod sloganom Pokreni se i oseti život, vežbali su i razgovarali sa decom, pacijentima i prolaznicima u Niškoj Banji. Svima su poručili da je fizička aktivnost neophodna za zdrav život.

Međunarodni dan fizioterapeuti Instituta Niška Banja proveli su radno. Stari, mladi i deca vežbali su sa fizioterapeutima i postavljali pitanja. Oni su stručnim savetima pokušali da rešenje njihove nedoumice u vezi sa vežbanjem.

Od rođenja, pa do kraja života fizička aktivnost veoma je važna za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju oboljenja iz svih medicinskih oblasti, poruka je fizioterapeuta. Najčešće se greši prilikom izvođenja vežbi. Treba vežbati, ali pravilno.

Fizioterapeuti Instituta vežbaju sa decom predškolskog i školskog uzrasta, kada se pozitivne navike najbolje prihvataju.

Osim javnog časa vežbanja, organizovana su i edukativna predavanja pacijentima Instituta Niška Banja. U dogovoru sa školama fizioterapeuti drže predavanja i pokazuju vežbe đacima. Fizička aktivnost za život tema je ovogodišnjeg Međunarodnog dana fizioterapeuta, koji se obeležava svakog 8. septembra.

 

TV K::CN