Jaka odbrana rešenje za Ruse

foto: Košarkaški savez Srbije/A. Dimitrijević

Posle pobede nad Italijom, reprezentacija Srbije posvetila se pripremi utakmice sa Rusijom. Protivnik je dobro poznat, a ekipa fizički spremna za novi okršaj u borbi za evropsku medalju, rekao je naš košarkaš Vladimir Lučić. Selektor Đorđević podsetio je još jednom da je srpski tim izvukao pouke iz poraza od Rusije u grupnoj fazi.

„Ima dovoljno dana između utakmica, dva, čak i tri je bilo između ovih. To je dovoljno vremena za oporavak. Fizički smo spremni, istina da smo pripreme izgurali sa 13-14 igrača, u nekim situacijama i manje. Ali smo spremni da reagujemo u polufinalu i nadam se kasnije“, rekao je Lučić.

Aleksandar Đorđević se složio da je fizička spremljenost najvažnija za predstojeći meč sa Rusima.

„Ne mogu da kažem da su nas iznenadili u utakmici u grupi, ali su bili prvi koji su krenuli fizički na nas, isterali iz nekih naših principa i nekih naših stvari koje smo tražili da uradimo. To će sigurno biti jedan od zadataka za igrače, da uđu fizički spremni za tu utakmicu. Mislim da smo izvukli dobre pouke tada, igrači su sjajno reagovali posle te utakmice“, ocenio je Đorđević.

Srpski selektor je još jednom naglasio značaj odbrane – Đorđević je rekao da napad omogućava pobedu u jednoj utakmici, a odbrana da se dođe do medalje.

TV K::CN