Grbić o uspehu odbojkaša

foto: Odbojkaški savez Srbije

Nikola Grbić, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije ocenio je da je nastup na Evropskom prvenstvu na kojem su njegovi izabranici osvojili bronzu bio uspešan i da je medalja u potupnosti zaslužena:

„Mislim da bi bila velika šteta da smo se vratili sa ovog EP bez medalje nakon svega što se događalo do sinoć. Mislim da su pokazali fantastičnu igru, jedinstvo i da to nije prestajalo od prvog do poslednjeg dana. Drago mi je što se se sve to krunisalo bronzanom medaljom. Žao mi je što nije drugačijeg sjaja, jer mislim da imamo kvalitet i da smo ga pokazali“, izjavio je selektor posle meča za treće mesto.

Grbić je posebno naglasio da je velika stvar što su momci uspeli da se vrate u igru posle poraza u borbi za finale Evropskog prvenstva:

„Bili smo toliko blizu pobede i ona nam je izmakla, a vratiti se posle jednog takvog meča za manje od 24 sata i samo izaći na teren i boriti se za bronzu nije jednostavno. Apsolutno sam ponosan na igrače jer su smogli snage da se posle sinoćnjeg razočarenja vrate, ponovo motivišu i izađu iz svega toga kao pobednici“.