Vučić obišao radove na Koridoru 11

Predsednik Srbije, Aleksnadra Vučić, obišao je deonicu Koridora 11 od Surčina do Obrenovca, na kojoj se gradi i novi most preko Kolubare i Save. Zajendički je cilj da se projekti rade brže i efikasnije, poručio je Vučić, i dodao da će Srbija i Kina nastaviti uspešnu saradnju i razvijati još bolje odnose na svim nivoima, a prijateljstvo ove dve zemlje okarakterisao je kao „čelično“.
Obilazeći radove na Koridoru 11, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je rekao da se ovoliko nije gradilo od Drugog Svetskog rata, i da samo u Beogradu ima više od 500 aktivnih gradilišta. Prijateljstvo sa Kinom se ne može srušiti, iako će mnogi pokušati da ga pokvare, rekao je Vučić, i dodao da sa partnerima i prijateljima iz Kine počnu da se realizuju radovi, čak i pre nego što je sve dogovoreno, zbog poverenja u Srbiju i zato što ispunjavamo sve dogovoreno.
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, je istakla da se na ovom gradilištu gradi od 4 ujutru do 7 uveče, i da se svakodnevno može videti napredak. Ovo je važna deonica za Srbiju i ovaj region, istakla je Mihajlović.
Cela deonica bi trebalo da bude završena do kraja 2019. godine, rok je 32 meseca, a radove izvodi kineska kompšanija, zajendo sa domaćim podizvođačima. Ukupna cena izgradnje autoputa Surčin- Obrenovac je 208 miliona evra, uključujući i most preko Save i Kolubare. Inače, predcviđena je izgradnja autoputa u punom profilu, sa četiri vozne i dve zaustavne trake. Projekat uključuje izgradnju mosta preko Save i ušća reke Kolubare, nadvožnjaka preko železničke pruge Ostružnica- Batajnica, kao i dve petlje- Surčin i Obrenovac.

TV K::CN