Srbija prvak Evrope!

Srbija je ponovo šampion Evrope u košarci! Za novi veliki uspeh našeg trofejnog sporta pobrinula se selekcija do 18 godina, koja je u borbi za najsjajnije odličje na šampionatu u Bratislavi savladala selekciju Španije rezutlatom 74:62

Izabranici Vlade Jovanovića su bojažljivo ušli u duel i odmah se suočlili sa deficitom. Naši “orlići” su slabo otvorili i drugu deonuicu, bili su tri i po minuta bez poena, ali su konačno probili barijeru, i svoje loše izdanje nadoknadili firioznom igrom u finišu prvog poluvremea.

Naši momci su po povratku sa odmora zadržali ritam, uskoro su dodatno pojačali odbrambene linije, a potom lakim poenima uvećavali razliku, koje je pred poslenjih deset minuta iznosila devet poena.Srpske košarkaše nade posebno su zablistale u posčlednjem kvartalu kada su se bukvalno poigravlae sa renomiranim rivalom i stigle do maksimalnih 18 poena prednosti.Španije je uspel da ublaži prednost, ali ne i da speči veliko slavllje naših mladih košarkaša.

Junak pobede bio je Mišković, koji je susret završio sa 23 poena, Pecarski je dodao 14 poena i 11 skokova, a Momirov i Uskoković po 12 koševa. U ekipi Španije bolji od ostalih bio je Serhi Martinez sa 23 poena.

TV K::CN