Pojačanje Zvezde stiže iz Letnje lige NBA (video)

Francuski košarkaš Matias Lesor prešao je u Crvenu zvezdu sa kojom je potpisao ugovor na tri godine.

U Zvezdi navode da se radi o jednom od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi koji nastupa na poziciji krilnog centra i centra. Prošlu sezonu proveo je u Nantetu, a igrao je još i za Šalon. Sa Nanteom je osvojio FIBA Evrokup i Kup Francuske. Prošle sezone prosečno je po meču postizao 11 poena i sedam skokova. Proglašen je i za šestog igrača francuskog prvenstva.

Na poslednjem NBA draftu izabran je od Filadelfije u drugoj rundi. Neposredno pre dolaska u zvezdu sa uspehom je igrao i u Letnjoj ligi.

“Reč je o veoma talentovanom igraču i sa te strane, nastavljamo sa ulaganjem u budućnost . Matias je potpisao ugovor na tri godine, posebno sam zadovoljan činjenicom da je izabrao Crvenu zvezdu, iako je imao ozbiljne ponude nekoliko evroligaša. Ogroman je potencijal, i očigledno je prepoznao da će da napreduje u dresu Zvezde, jer su prethodnih sezona na toj poziciji izvanredno igrali Bobi Marjanović, Maik Cirbes, Ognjen Kuzmić… Formiramo mlad izuzetno kvalitetan tim, koji će sigurno napredovati kako vreme odmiče, i sa te strane očekujemo strpljenje”, rekao je o dolasku novog košarkaša Zvezdin direktor Davor Ristović.

 

TV K::CN