Vulin: Put u EU neće oslabiti veze s Rusijom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da put Srbije ka EU „ni na koji način neće oslabiti postojeće veze i odnose Srbije i Rusije“.

Vulin je tokom sastanka sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom kazao da put Srbije ka EU i posebni odnosi sa Rusijom „nisu suprotstavljeni niti se isključuju“.

„Naši odnosi ne mogu da budu uslovljeni ničim osim našim međusobnim interesima. Vlada Srbije će nastaviti da sprovodi politiku presednika Aleksandra Vučića i neće uvoditi sankcije Rusiji, jer naši odnosi nisu pretnja nikome“, kazao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je ocenio da Srbija i Rusija „u vrlo kompleksnim međunarodnim odnosima i osetljivom regionalnom okruženju, brižljivo štite posebne odnose definisane Deklaracijom o strateškom partnerstvu“.

„Učiniću sve da ti odnosi u oblasti odbrane budu što intenzivniji, na dobrobit naših naroda i vojski“, rekao je ministar dodajući da Srbija ostaje posvećena vojnoj neutralnosti.

Vulin je zahvalio na pomoći koju Rusija pruža Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru Kosova i Metohije, ali i na podršci naporima Beograda da ostvari punopravno članstvo u EU kao spoljnopolitički prioritet, uz izbalansirane odnose sa partnerima na Istoku i na Zapadu.

TV K::CN