Vaterpolisti odradili prvi trening u Budimpešti

foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije odradila je i prvi trening u Budimpešti, gde nastupa na Svetskom prvenstvu. Jednočasovni trening je prošao dobro, a naši igrači uvežbavali su plivačke deonice, tehniku i šutiranje na gol.

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović naglasio je da su srpski vaterpolisti dobro raspoloženi i spremni za nove sportske izazove na takmičenju na kojem brane titulu prvaka sveta:

„Imaćemo u grupi dve jake utakmice koje su nam bitne za prvo mesto u grupi. To bi nam omogućilo i tri dana odmora pred najvažniji susret na šampionatu. Pripreme su bile kratke, dosta smo se iscrpeli u Rusiji, ali mislim da će kada šam-pionat počne, sve biti kako treba. Ne obaziremo se na priče o nemanju pritiska. Onaj najveći pravimo mi sami sebi, i on je daleko veći od onih imperativa koje smo imali sa strane. Idemo na zlato a ako ne uspemo i medalja će biti sasvim dovoljna.“

Vaterpolisti Srbije prvi meč igraju sa selekcijom Južne Afrike na bazenu „Alfred Hajoš“, na kojem su za vikend i trenirali. Utakmica se igra u ponedeljak od 17.30 časova.

foto: Vaterpolo savez Srbije

Sastav reprezentacije na Svetskom prvenstvu:

Igrači: Duško Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jak-šić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mi-trović.

Stručni štab: Dejan Savić (selektor), Uroš Stevanović, Žarko Petrović, Ste-fan Ćirić (treneri), Vladimir Pavlović, Aleksandar Janik ( treneri za fizičku pripremu), dr Nikola Repac (doktor), Vladimir Radović i Marko Jović (fiziote-rapeuti), Jugoslav Vasović ( tim menadžer), Dejan Stevović (mediji).

TV K::CN