Otvoren novi terminal na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, pustila je u rad Terminal 2B na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ i obišla radove na Terminalu 1. Vrednost radova na oba terminala iznosi preko milijardu dinara. Mihajlović je rekla da očekuje da posle tri godine ulaganja aerodrom može da primi sedam ipo miliona putnika, a da se rešenja za njegovu koncesiju očekuju na jesen.

Novoovoreni Terminal 2B na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ ima ukupno 10 šaltera za čekiranje, a Terminal 1 će imati 18 šaltera i biće završen do kraja meseca. Ova dva terminala će za dva miliona povećati broj putnika, odnosno sa 5,5 miliona, koliko se očekuje u 2017. godini, na sedam ipo miliona putnika.

Potpredsednioca Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, najavila je da će se na jesen zanti ko će biti koncesionar beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, a da bi to ugovorima trebalo da se zaokruži do marta 2018. godine.

Na kraju trogodišnjeg investicionog ciklusa, gde je beogradski aerodrom uložio sopstvenih preko 4,3 milijarde dinara u razvoj, povećanje kapaciteta, nove transportne sisteme i pre svega u bezbednost, očekuje se rekordna godina što se tiče finansija ovog prestoničkog aerodroma.

Za prethodne tri godine broj putnika je uvećan 39 odsto, broj poletanja i sletanja 25, promet robe i pošte 79, ukupni prihodi povećani su 31 odsto, a neto dobit veća je za 200 puta.

TV K::CN