24. Drinska regata- Regata 1.500 plovila

 

Drinska regata, najstarija i najmasovnija turističko- rekreativna manifestaciju na reci Drini, okupila je danas u Bajinoj Bašti više od 20.000 regataša sa 1.500 plovila. Ministar turizma Rasim Ljajić je, na otvaranju 24. Drinske regate, istakao da ona, sem spusta rekom od Peručca do Rogačice, obuhvata brojne prateće sadržaje koji svake godine, u julu u Bajinu Baštu, privuku više od 100.000 posetilaca.

Ova manifestacija je posebno interesantna strancima kojih je sve više i na Drinskoj regati, rekao je ministar turizma Rasim Ljajić, navodeći da je potrebno pojačati marketinšku kampanju, ali pre svega lokalnu infrastrukturu i kvalitet lokalnih usluga.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je istakla da je regata dobar primer kako može da se unapredi turistička destinacija, kao i da ekonomska korist od turista doprinosi čitavoj lokalnoj zajednici.

Drinska regata, karneval na vodi, osmišljena je kao sećanje na drinske splavare koji su krajem 19. i 20. veka plovili na deblima posečenim u Tari i prevozili drva i gradju sve do Beograda. Organizatori i ovogodišnje regate su opština i Sportsko-turistički centar Bajina Bašta.

 

Izvor: Fonet

 

TV K::CN