Otvoren turistički kompleks na Avali

Turistički kompleks oko Avalskog tornja, koji se prostire na površini od oko 500 kvadratnih metara, i u čije uređenje je, u cilju unapređenja turističke ponude, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, uložilo 47 miliona dinara, otvoren je za posetioce. Cilj je da Avala postane glavna turistička destinacija u Beogradu i Srbiji, dodao je Ljajić.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, rekao je da turistički kopmleks u podnožju Avalskog tornja u svom sadržaju obuhvata novo igralište za decu, teretanu na otovrenom, etno-galeriju, suvenir kuću i menjačnicu, kao i da je Avalski toranj prošle godine posetilo 137.000 turista, a da se očekuje da ove godine bude prodato više od 180.000 ulaznica.
Ljajić je naglasio da ovo uređenje oko Avalskog tornja, koji je nekada bio parking i skladište, puno znači za Beograd koji beleži rast turista i procene su da će ga ove godine posetiti oko milion turista, od kojih je 80 odsto stranih.Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, rekao je da je Avalski toranj simbol Beograda i Srbije, ali da nije dovoljno iskorišćen njegov turistički potencijal.
Mali je najavio da će grad i dalje raditi na privlačenju turista u prestonicu, podsetivši da se već uređuje Skadarlija, da je otvorena fontana na Slaviji, i najavio da će se sređivati i Trg Republike, bezistan i podzemni prolazi u gradu.

TV K::CN