Naisa nije uspela, Bekament pobednik Kupa

Rukometašice Bekamenta podigle su pehar namenjen pobedniku nacionalnog Kupa Srbije.Do odbrane trofeja u ovom takmičenju ekipa iz Bukovičke Banje stigla je pobedom u finlanom meču nad ekipom Naise rezultatom 26:24.
U odlučujućem duelu završnog turnira koji se odigrao u hali „Čair“, ekipa Naise nije uspela da sjajnu sezonu kruniše osvajanjem trofeja pred domaćim navijačima. Mlad tim Svetislava Jovanovića borio se do zadnjih atoma snage, ali favorizovani i znatnio iskusniji tim Bekamanta nije poklekao nijednog minuta.
Može se slobodno reči da je početak meča odredio epilog finala. Naisa je veoma loše ušla u duel, nije uspevala da pronađe put do mreže rivala čitavih osam i po minuta, tako da se odmah suočila sa minusom iz koga nije izašla čitavog duela. Bekamet je brzo stekao pet golova viška i zahvaljujući veoma pokretljivoj bekovskoj liniji bez problema održavao razliku.
Gošće su u istom ritmu otvorile drugi deo meča. Nastavile su da diktiraju tempo, pa je razlika u tri navrata iznosila maksimslnih plus šest.Ipak, u poslednjih desetak minuta Naisa je krenula na sve ili ništa. Publika je ulila dodatnu energiju, kao i nekoliko sjajnih odbrana odlične Tamare Popović. Nišlijke su na tri minuta pre kraja uspele da se približe na tri razlike, a preostalu snagu iskoristile su da ovaj meč okončaju sa dva gola zaostatka.
Najzaslužnije za odbranu pehara bile su iskusna Sanja Rajović i Ana Tomković sa po sedam golova, a isti broj pogodaka postigla je i organizator igre Naise Katarina Radović.

Trener Naise Svetislav Jovanović je istako da je njegov tim pokazao zavidan nivo borbednosti, ali da je za osvajanje trofeja bio potreban manji broj tehničkih grešaka.

Za najbojeg igrača finlanog turniru u Nišu proglašena je novopečena reprezentativka iz redova Bekamenta Timea Milošević.
Novi rukometni spektakl u „Čairu“ uslediće već 14. juna kada će naša ženska selekcija dočektati reprezentaciju Italije u kvalifikacionom meču za naredno Svetsko prvenstvo.

TV K::CN