Ceo državni vrh u nedelju u Nišu na Danu policije

Državni vrh Srbije i više od hiljadu zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, učestvovaće u proslavi Dana policije u nedelju, 4. juna u Nišu, izjavio je danas načelnik niške Policijske uprave, Ninoslav Mitić.

On je rekao agenciji Beta da će gradjani na manifestaciji moći će da „u akciji“ vide pripadnike svih rodova MUP-a.

„Helikopterska jedinica i specijalne jedinice MUP-a simuliraće akciju oslobadjanja talaca iz objekta u centru grada, biće i nadletanja helikoptera i još mnogih drugog zanimljivog gradjanima“, rekao je Mitić.

On je kazao da će se na centralnom gradskom trgu sve odvijati „kao na filmu“ što do sada nisu imali priliku da vide ne samo gradjani Niša, već i žitelji drugih mesta u Srbiji.

„Manifestacija će započeti formiranjem ešalona i defileom pripadnika MUP-a, a, pored simulacije akcija, posetioci će moći da vide deo opreme i naoružanja kojim raspolažu jedinice Policije“, izjavio je Mitić.

Proslava Dana policije počeće u nedelju tačno u podne, na centralnom niškom trgu.

„Prethodnih godina proslava Dan policije organizovana je u nastavnom centru „Makiš“ u Beogadu i na stadionu u Novom Sadu. Sada se prvi put organizuje van takvog prostora“, rekao je Mitić.

Uvod u proslavu Dana policije biće promotivni defile u subotu, 3. juna, u 11.00 u centru Niša, u kojem će učestvovati Orkestar Policije i Konjička jedinica.

TV K::CN