Košarkašice počinju sa pripremama za Eurobasket

 

Košarkašice Srbije, evropske šampionke, okupile su se u Beogradu na početku priprema za kontinentalni šampionat u Češkoj, a selektor Stevan Karadžić i igračice istakle su da imaju visoke ambicije na predstojećem prvenstvu.

„Razgovarao sam ranije sa skoro svim igračicama da se ne bismo sada upoznavali. Predočio sam im plan i program priprema. Ekipa je u sličnom sastavu u kome je bila do sada. Ima novih igračica, a nov je i trener. Već od sutra počinjemo da postavljamo neke stvari iz igre, pošto nemamo mnogo vremena do početka Evropskog prvenstva. Nemamo problema sa povredama, osim Sonje Petrović, koja će u prvo vreme trenirati po posebnom programu, a onda će se priključiti pripremama“, rekao je Karadžić novinarima.

Reprezentacija je odmah po okupljanju otputovala na Zlatibor. Na okupljanju nije bilo Nevene Jovanović, koja još igra prvenstvo u Francuskoj, kao ni Jelene Milovanović, koja je pre nekoliko dana iz Španije otputovala u svoj Kragujevac, odakle će pravo otići na Zlatibor. Na Eurobasketu neće biti Danijele Pejdž, koja je povređena i propustiće šampionat starog kontinenta.

Planirano je da reprezentacija na Zlatiboru boravi 12 dana i tamo odigra dve utakmice zatvorenog tipa, posle čega se vraća u Beograd, gde će raditi do 29. maja. Tada tim putuje na turnir u Češku, a onda se vraća u Beograd, gde će odigrati tri prijateljske utakmice sa selekcijom Japana. Evropsko prvenstvo počinje 16. juna.

TV K::CN