ISELJENI MIGRANTI IZ BARAKA KOD BEOGRADSKE AUTOBUSKE STANICE

Premeštanjem migranata iz baraka kod Beogradske autobuske stanice biće povećana bezbednost stanovnika glavnog grada, ali će i samim migrantima biti pruženi mnogo bolji uslovi u prihvatnim centrima, istakao je ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, nakon što je sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandrom Vulinom, obišao ovaj deo Beograda. Stefanović je dodao da je taj prostor bio stecište švercera ljudi i potencijalni izvor zaraze.
Oko 1000 migranata iseljeno je iz napuštenih skladišta koja su se nalazila iza Beogradske autobuske stanice, i prebačeno u prihvatne centre, a objekti u kojima su boravili počeli su da se ruše. Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, rekao je da je u Srbiji ternutno oko 8 hiljada migranata koji se nadaju ulasku u zemlje EU. On je ocenio da migrantska kriza nije završena, kao i da su nadležni organi Srbije spremni da obezbede sigurnost građana ukoliko dođe do novog priliva migranata na državne granice.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, istakao je da je Beograd jedini glavni gard Evrope koji je bez nasilja i sukoba rešio problem izmeštanja migranata iz centra grada.
Govoreći o rezultatima MUP-a u borbi protiv krijumčarenja migranata, Stefanović je rekao da je od početka migrantske krize privedeno više od 2000 osoba u vezi sa trgovinom ljudima. On je dodao da se Srbija drži formiranja malih kampova za migrante jer je evropska praksa velikih kmpova pokazala da je u njima nemoguće održavati bezbednost.