Vučić: Protesti, „praznik demokratije“, a optužbe Jankovića „notorna laž“

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, ocenio je, nakon prijema dece sa Kosova i Metohije, da su optužbe štaba Saše Jankovića o izbornoj krađi „notorna laž“ i pozvao Republičku izbornu komisiju da sporne glasove prebroji pred novinarima. On je rekao i da nema problem sa tim što ljudi izlaze na ulice da izraze svoje nezadovoljstvo, kao i da upravo to predstavlja praznik demokratije. On je takođe pozvao albansku stranu na Kosovu i Metohiji da se nastavi Briselski dijalog.
Na pitanjen novinara da prokomentariše optužbe Saše Jankovića da je pokradeno 319.000 glasova, Aleksandar Vučić, je podsetio da je unapred upozoravao da će se to desiti i dodao da je matematička računica kojom su došli do tog broja smešnija od onoga što je svojevremeno radio Radulović.
Vučić je rekao da će izborna volja građana biti zaštićena, a proteste u Beogradu i širom Srbije nazvao je praznikom demokratije.
Vučić se sastao sa srpskom decom sa Kosova i Metohije, iz Kosovskog Pomoravlja, koja pohađaju osnovne škole u opštini Kosovska Kamenica i poručio im da i dalje čuvaju svoju Srbiju. Povodom, kako kaže, skoro svakodnevnih pretnji koje dolaze sa Kosova i Metohije, Vučić je predložio albanskoj strani u pokrajini da se što pre, bez obzira na njihove potencijalne izgovore, nastavi dijalog u Briselu, kako bi se izbegao svaki incident koji može da dovede do katastrofe.

TV K::CN