RIK: Izlaznost u Nišu do 18h 43,54 odsto

Do 18 sati u Nišu je glasalo 43,54 odsto birača upisanih u birački spisak, rečeno je Beti u radnom telu RIK u tom gradu.

U Nišu se u biračkom spisku nalazi ukupno 233.647 ljudi.

U radnog telu odbili su da kažu da li su na biračkim mestima evidentirane nepravilnosti, uz obrazloženje da će tako nešto moći da saopšte tek pošto od biračkih odobra dobiju zapisnike.

Članica radnog tela RIK-a Jovana Jovanović danas je kazala za Betu da su oko podneva prijavljene prve nepravilnosti u izbornom procesu.

Ona je izjavila da je dolazilo je do greške pri glasanju van biračkog mesta, jer su na teren izlazili članovi biračkih odbora koji nisu bili zaduženi za delove grada u koje su pozivani.

Prema njenim rečima, prijavljeno i glasanje bez ličnih dokumenata s fotografijom.

Očekivanja su da će na izbore za predsednika Srbije na području grada Niša izaći više od 50 odsto upisanih birača.

Na izborima održanim aprila prošle godine izlaznost u pet niških gradskih opština kretala se između 51 i 62 odsto.

 

Na području Moravičkog okruga najveća izlaznost na izborima za predsednika Srbije zabeležena je u Gornjem Milanovcu, gde je do 18 časova glasalo 47,8 odsto birača, rečeno je agenciji Beta u Radnom telu Republičke izborne komisije.

U Čačku je do 18 časova glasalo oko 45 odsto birača, a u Ivanjici i Lučanima oko 40 odsto.

Pravo glasa na području Moravičkog okruga, koji obuhvata Čačak, Gornji Milanovac, Lučane i Ivanjicu, ima 179.829 građana koji mogu glasati na 269 biračkih mesta.

 

Izvor: Beta