Otvorena naplatna rampa koja će zameniti „Bubanj potok“

U Vrčinu je otvorena nova savremena naplatna rampa koja će zameniti Bubanj potok. Ta naplatna stanica biće demontirana i više neće imati staru funkciju zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa auto-putem Beograd – Niš. Znatno veća propusna moć smanjiće gužve i česte zastoje uobičajene za praznike, vikende i turističku sezonu. Otvaranju kompleksa moderne čeone naplatne rampe prisustvovali su predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju nove naplatne rampe „Beograd“ na auto-putu kod Vrčina.

Vučić je, u obraćanju, rekao da je propusna moć nove naplatne rampe više od 5.600 vozila, a bila je ranije 3.200 po satu.

Izrazio je uverenje da će ljudi kada se budu vraćali za vreme praznika i posle njih, videti da nema nikakvih problema i zaustavljanja.

„Ova naplatna rampa je nešto što će omogućiti veću propusnu moć“, podvukao je Vučić.

Izrazio je zadovoljstvo što je vlada uspela da napravi nešto moderno, jer je naplatna rampa „Bubanj potok“ napravljena pre četiri decenije.

Ukazao je da se privodi kraju i izgradnja Koridora 10 istočnog i južnog kraka, te najavio da će vlada dati sve od sebe da taj posao završi do kraja godine.

Naplatna rampa ima 23 propusne trake i 22 saobraćajna ostrva i zameniće „Bubanj Potok“ koji ima 15 traka.

Planirana propusna moć nove naplatne stanice biće veća do 40 odsto.

Reč je o projektu izmeštanja postojeće naplatne stanice „Bubanj Potok“ zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa auto-putem Beograd – Niš.

Rampa „Bubanj Potok“ će biti demontirana.

Otvaranju kompleksa moderne čeone naplatne rampe kod Vrčina prisustvovala je i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Od maja počinje izgradnja obilaznice oko Beograda

Premijer je istakao da se privodi kraju izgradnja Koridora 10, istočnog i južnog kraka.

„Daćemo sve od sebe da do kraja godine to završimo. To je jedan istorijski zadatak za nas“, rekao je Vučić.

Ugovor o finansiranju obilaznice oko Beograda trebalo bi uskoro da bude potpisan, a izgradnja se očekuje u maju, izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da je bilo razgovora kako da se prihvate kreditna sredstva u juanima, a kojim će biti finansiranja izgradnja obilaznice koja će spojiti auto-put ka Novom Sadu sa Koridorom deset.

Istakao je da će za to biti potrebno oko 208 miliona evra.

„Obilaznica će izlaziti na Bubanj Potok, tamo gde se nalazila do danas naplatna rampa, što će pomoći rasterećenju saobraćaja u centru Beograda. To će biti i važan razvojni projekat za opštine Čukaricu i Voždovac“, rekao je Vučić.