Mediji u regionu: Vučić novi predsednik Srbije

Vodeći elektronski mediji u regionu na udarnim mestima objavili su vest da je aktuelni premijer Aleksandar Vučić dobio izbore za predsednika u prvom krugu.

Agencija HINA prenela je u nedelju uveče da je Vučić pobednik predsedničkih izbora u Srbiji, a da rezultati pokazuju da bi mogao osvojiti između 57 i 58,5 posto glasova.

HINA prenosi i da je najveće iznenađenje u kampanji i medijska atrakcija predsedničkih izbora, izmišljeni lik Ljubiša Preletačević Beli.

Splitska Slobodna Dalmacija prenela je da je na predsedničkim izborima u Srbiji Vučić izborio ubedljivu pobedu, te da se čekaju zvanični rezultati..

Riječki Novi list konstatuje da Vučić pobeđuje u prvom krugu.

Sarajevski Dnevni avaz preneo je prve rezultate predsedničkih izbora u Srbiji pod naslovom: „Vučić predsednik Srbije u prvom krugu“.

I zagrebački Večernji list na naslovnici navodi da je Srbija dobila predsednika u prvom krugu izbora.

Zagrebački portal „Index.hr“ iz minuta u minut prenosi rezultate predsedničkih izbora i navodi da je upravo Vučić favort, te da mu neke agencije daju 56 posto podrške već u prvom krugu.

Uz podsećanje da su birališta zatvorena u 20 sati, te da je izlaznost bila oko 55 posto, sarajevski portal Kliks prenosi da predsednički izbori u Srbiji nisu prošli optimistično za sve kandidate.

Portal Aldžazire Balkans objavio je na naslovnici da je Vučić ubedljivi pobednik predsedničkih izbora sa 57,9 odsto glasova.

Crnogorski Radio Antena M javio je da sve ukazuje na to da drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji neće biti.

Crnogorska Radio-televizija prenosi da je Vučić odneo ubedljivu pobedu u prvom krugu, a portal CdM dodaje da izgleda za drugim krugom neće biti potrebe.

Makedonski mediji preneli su takođe da je aktuelni premijer Aleksandar Vučić odneo ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima u prvom krugu.

I mediji u Tirani prenose vest da je prema do sada prebrojanim glasačkim listićima Vučić odneo pobedu na izborima za predsednika Srbije.