Nagrade za najbolju start ap ideju u Beogradu

Mladi Beograđani imaće priliku da se takmiče za nagradni fond od sedam hiljada evra, kao I besplatno korišćenje poslovnog prostora grada Beograda, u okviru projekta “Takmičenje za najbolju start ap ideju”. Autori najbolje inovativne ideje dobiće priliku da je godinu dana besplatno razvijaju u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.
Otvorena je prva faza projekta “Takmičenje za najbolju start ap ideju”, pod nazivom “Beogradska akademija preduzetništva”. Interesovanje je veliko, pa je rok za prijavu produžen do 10. aprila. Prijave se vrše putem Beokom servisa, a očekuje se da se takmičenje završi krajem maja.
Poziv za ovo takmičenje je pre svega upućen studentima I srednjoškolcima sa teritorije grada Beograda, ali su dobrodošli I svi drugi koji imaju znanje I ideju.
Dokaz da kod maldih raste interesovanje za preduzetništvo je veliki broj studenata I srednjoškolaca koji su se našli u Naučno-tehnološkom parku, što ohrabruje, ističe Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka.
Arsen Arsenović, jedan od učesnika takmičenja, je odlučion da sa svojim timom prijavi ideju koju su razvili, a kako ističe, optimistični su I očekuju dobar plasman.
Važno je da se mladi pokrenu I da od svoje ideje naprave proizvod sa kojim će se boriti na tržištu Beograda, Srbije, a I šire, ističe Dragomir Petronijević, član Gradskog veća. U Naučno-tehnološkom parku radi 47 komapnija, a od toga je 28 start apova mladih ljudi koji su već započeli svoj biznis I koji su postali prepoznatljivi u regionu I svetu.