Mihajlović: Koridor 10 gotov do kraja godine

Potpredsednica Vlade I ministarka građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da će putni Koridor 10 kroz Srbiju biti završen do kraja godine I da resorno ministartsvo nema ništa protiv da se uključe I nove firme kako bi radovi bili završeni u planiranom roku. Mihajlović je istakla da za razvoj I napredak regiona, kao I stabilnost u njemu, nije važno samo da se uspostavi infrastruktura, već I da se unaprede carinske procedure da bi se roba što manje zadržavala na graničnim prelazima.
Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade I ministarka građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture, je odgovarajući na pitanja novinara na skupu “Koridori- razvojna šansa Srbije I regiona”- rekla da su koridori Srbije investitor projekta I da će se ministarstvo saglasiti da se uključe I druge kompanije ako Koridori smatraju da ne mogu da završe posao u zadatom roku.
Srbija će u narednom periodu pokušati da sa svim zemljama u regionu postigne dogovore I sporazume kako bi se uklonile nefizičke barijere, kako naša roba, pogotovo u železničkom I putnom transportu ne bi stajala na granicama I po nekoliko sati.
Srbija I ceo region treba da budu isprepletani putevima, jer je to jedini način da se ceo region ekonomski I infrastrukturno razvija. Možemo da podignemo čitav region kroz prevazilaženje fizičkih, ali I nefizičkih barijera, odn. kroz smanjivanje procedura.

TV K::CN