Do kraja marta elektronski podsetnik na portalu e-Uprave

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da će do kraja marta biti uveden elektronski podsetnik na portalu e-Uprave putem kojeg će Vlada Srbije podsećati gradjane na isticanje njihovih dokumenata.

Ona je za televiziju Pink kazala da tim servisom država pokazuje da menja svoj odnos prema gradjanima, jer „nije tu da kažnjava, već da podseća“.

Gradjani će moći preko portala e-Uprava da se prijave da ih Vlada Srbije podseća kada im ističu lična karta, pasoš, saobraćajna dozvola, registracija„, rekla je ministarka i dodala da elektronski servis neće biti potpun dok se ne završe matične knjige i plaćanje platnim karticama preko portala e-Uprave.

Ana Brnabić je rekla i da se više od 270.000 gradjana elektronskim putem prijavilo za dobijanje zdravstvene kartice i da zbog velikog broj prijavljenih postoje zakašnjenja, koja će uskoro biti rešena.

Ona je podsetila da je ova godina fokusirana na obrazovanje za IT sektor, navodeći da je „veliki zadatak“ uvodjenje IT predmeta od petog razreda osnovne škole.

Istakla je da će biti povećane kvote za upis na tehničke fakultete, kao i na one koji su indirektno povezane sa IT sektorom.

TV K::CN