Protest Vojnog i Policijskog sindikata

Predstavnici i članovi Vojnog i Policijskog sindikata Srbije protestvovali su ispred zgrade Vlade u Beogradu. Skup je započeo intoniranjem himne Bože pravde, a ispred zgrade u Nemanjinoj 11 okupilo se oko 2000 ljudi. Sa skupa sindikata su poručili da je ovo protest za sve one koji misle svojom glavom.

Četvrti put u poslednjih nekoliko meseci, održan je protest Vojnog i Policijskog sindikata ispred zgrade Vlade Srbije.Prema rečima Veljka Mijailovića, predsednika Policijskog sindikata, interese bezbednosti Srbije više ne može da štiti polugladna vojka i policija.

Vojni sindikat traži da se poveća osnovica za platu i da bude 35.000 dinara, kako je propisano i zakonom, dok Policijski sindikat traži da premijer ispuni obećanje koje im je dao prošlog decembra i da im isplati jednokratnu pomoć u visini od 20.000 dinara.

Predstavnici vojnog i policijskog sindikata najavili su da će se uputiti ispred Skupštine Srbije, gde će predsednici parlamenta Maje Gojković i predstavnicima političkih klubova biti predato protestno pismo. Protest bi trebalo da bude završen ispred Radio televizije Srbije.