Optimizam u Radničkom

Poslednje dane pred odlazak na pripreme u Tursku, niški Radnički proveo je radeći po snegu i jakom vetru, ali loše vreme nije uticalo na dobro raspoloženje u ekipi, koja je, kako tvrde u stručnom štabu Nišlija, značajno pojačana pred drugi deo sezone. Podsećamo, pored iskusnog Vladimira Volkova, na Čair su došli napadač Anid Travančić, koji dolazi iz Novog Pazara i vezni fudbaler Riota Noma iz Japana. Za trenera Milana Rastavca, uz igrače koji su ostali iz prvog dela sezone, ovo je dovoljno razloga za optimizam pred početak prolećnog dela prvenstva.

„Svakih šest meseci imamo novi početak. Dobro ćemo se pripremiti i moja je procena da sa ovakvim pojačanjima koja su nam bila neophodna u svim segmentima, naše šanse da se takmičimo u Evropi rastu“, rekao je trener Nišlija.

Rastavac smatra da će najvažnije biti usaditi pobednički mentalitet timu, koji je u prvom delu Superlige već pokazao da može ravnopravno da se bori sa svim protivnicima. Na to, kako veruje, neće uticati ni mali pad forme krajem prvog dela sezone. Od Vladimira Volkova, čiji transfer u Niš je najviše odjeknuo, očekuje se da iskustvom podrži mlade fudbalere u ostvarivanju ambicija tima.

„Niš ima jako dobre mlade igrače i sada je važno da se uz mene i par ostalih iskusnih fudbalera iskoristimo realnu šansu da izborimo kvalifikacije“, ocenio je Volkov.

Nastavak takmičenja u državnom prvenstvu je 18. februara, a niški Radnički u prvoj utakmici drugog dela sezone gostuje ekipi Mladosti.

TV K::CN