Ledeni dani pred nama, Srbija opet u narandžastom

U Srbiji će u četvrtak biti hladno, u većem delu maglovito i tmurno, najviša dnevna temepratura od – 4 do 0 stepeni.Ponegde, uglavnom na jugu moguće je provejavanje slabog snega, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Na višim planinama biće pretežno sunčano. Vetar slab, uglavnom severni. Jutarnja temperatura od -8 do -4, najviša dnevna od – 4 do 0 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladno. Ujutru će biti maglovito, a magla ili niska oblačnost će se ponegde na širem području grada zadržati i tokom prepodneva. Jutarnja temperatura biće oko – 4, najvisa dnevna -1 stepen.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do kraja sedmice biće hladno, u jutarnjim satima mestimično magla, a u petak i subotu lokalno i jak mraz, a dnevna temperatura u većini mesta biće ispod 0 stepeni, ledeni dani.

Početkom naredne sedmice jutarnja i dnevna temperatura u porastu, do utorka suvo, zatim do kraja perioda mestimično će padati kiša ili sneg.

Na celoj teritoriji Srbije u petak i subotu je zbog izuzetno niskih temperatura na snazi narandžasti meteoalarm koji označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

 

Izvor: B92, Tanjug