Farmaceutska komora Srbije izrazila bojazan za budući kvalitet apotekarske delastnosti

Farmaceutska komora Srbije izrazila je bojazan za budući kvalitet apotekarske delatnosti, jer je uoči ulaska nekoliko zakona o ovoj profesiji u skupštinsku proceduru objavljen oglas za izdavanje u zakup dela prostorija Apoteke Šabac. Ispred Komore su izrazili uverenje da će se ova pitanja rešiti u interesu nosioca i korisnika zdravstvenog sistema.

Postoji opravdana bojazan za kvalitet farmaceutske i zdravstvene zaštite, nakon objavljenog oglasa u kome se izdaje u zakup na period od deset godina poslovni prostor Apoteke Šabac, koji obuhvata 18 poslovnih prostora u kojima se u kontinuitetu obavlja farmaceutska zdravstvena zaštita i apotekarska delatnost, ističu ispred Farmaceutske komore Srbije.
Jedino što upućuje na ovu inicijativu jeste otežana situacija u poslovanju te apotekarske ustanove, ističe direktorka Farmaceutske komore Srbije. Ona je dodala da je ovaj oglas objavljen neposredno pred ulazak ključnih zakona u skupštinsku proceduru iz ove oblasti.
Farmaceutska komora Srbije u saopštenju izražava uverenje da će se ova pitanja rešiti u interesu nosioca i korisnika zdravstvenog sistema. Komora u saradnji sa Ministarstvom zdravlja intezivno radi na rešavanju pitanja apotekarske delatnosti i zdravstvene zaštite, odnosno njenog uređenja putem novog zakonskog okvira.