Penzionerima po 5.000 dinara

Za više od 1,7 miliona penzionera u Srbiji od srede, 23. novembra, počinje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 5.000 dinara. Prvog dana novac će biti uplaćen na tekuće račune za oko 1,2 miliona najstarijih sugrađana, a najkasnije do kraja sledeće nedelje dobiće je i oni kojima penzije stižu na kućnu adresu.

Penzioneri kojima će poštari doneti novac dobiće ukupan iznos koji neće biti umanjen za poštanske troškove, kao što je slučaj kada primaju penzije.

– Troškovi isporuke neće ići na račun korisnika – kažu u PIO. – Pomoć stiže svim penzionerima koji imaju prebivalište u Srbiji, bez obzira na to da li im deo čeka isplaćuje naš penzioni fond a deo dobijaju iz inostranstva i bez obzira na visinu inostranog čeka. Važno je samo da imaju prebivalište u Srbiji.

Navedeni iznos biće isplaćen korisnicima prava na penziju, na privremenu naknadu po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnicima prava na invalidsku penziju i invalidnoj deci koja su korisnici prava na privremenu naknadu za vreme nezaposlenosti.

– Jednokratna isplata pripada svim korisnicima kojima je isplaćena penzija ili naknada za oktobar 2016. godine – kažu u PIO.

Ovu pomoć će dobiti svi, a posebno će biti značajna za nešto više od milion penzionera koji primaju najniže iznose.

 

TV K::CN