Novi Beograd: Jake policijske snage ponovo opkolile soliter, i dalje se traga za napadačem

novi bgPotraga za naoružanim muškarcem koji je nakon pucnjave u četvrtak oko 20 časova na adresi Jurija Gagarina 213, uleteo sa oružjem u stambenu zgradu u istoj ulici sa brojem 241 nastavila se i jutros. Jake policijske snage ponovo su opkolile soliter u kojem se sumnja da se nalazi napadač, piše Blic. Policajci su raspoređeni oko zgrade, ali se ipak najveći deo njih nalazi unutra, a nove patrole stalno pristižu.Stanarima je, za sada, dozvoljeno da ulaze i izlaze iz zgrade.
Policija je blokirala ulaz u zgradu, a deo policajaca je ušao unutra sa opremom za probijanje vrata. Ispred zgrade su sinoć do nešto posle ponoći bili pripadnici posebne jedinice Policijske brigade pod punom opremom: sa fantomkama, šlemovima, pancirima i dugim cevima. Policajci su pregledali celu zgradu od 14 spratova i 90 stanova, ali još uvek nisu našli osumnjičenog, mada i dalje sumnjaju da je u zgradi.
U toku noći specijalne jedinice su se povukle, zajedno sa većim brojem ostalih pripadnika MUP-a.
Drama je počela oko 20 časova kada je muškarac koji je vozio crni automobil marke BMW počeo da puca nasumično iz vozila i automobilom udarao u druge u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, oštetivši najmanje još četiri vozila. Posle pucnjave, osumnjičeni je pobegao dalje Ulicom Jurija Gagarina, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je nastavio da trči i naoružžan uleteo u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241.
Građani su policiji prijavili da je naoružan muškarac ušao u taj soliter, nakon čega su ekipe stigle na lice mesta za nekoliko minuta.
Navodno, stanari zgrade su uočili naoružanog čoveka kako ulazi u zgradu preko sigurnosne kamere, ali nije zabeleženo da je izašao.
Na licu mesta bili su i psi tragači, koji su pokušavali da uđu u trag napadaču.
Na prozorima su tokom policijskog pretresa mogli videti ljudi koji bojažljivo izviruju napolje, a neki su bili vidno uplašeni i uznemireni.

TV K::CN