Stanje zaliha krvi stabilno

Transfuzija krvi okInstitut za transfuziju krvi Srbije trenutno raspolaže stabilnom rezervom krvi, jedino postoji deficit za nula RH negativnu krvnu grupu. Međutim, trenutno nema odlaganja operacija i sve potrebe pacijenata su zadovoljene, ističe Gordana Antuljeskov iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.
Iako je trenutna situacija stabilna iz Instituta za transfuziju krvi Srbije stalno apeluju na građane da dobrovoljno daju krv, jer je letnji period najteži, s obzirom na to da je odziv građana u akcijama smanjen,kao i sam broj akcija.
U ovom trenutku možemo svi da budemo spokojni, jer krvi ima dovoljno, ali to ne znači da će tokom celog leta biti takva situacija, pa Institut, ipak, podseća građane, savki put kada je to neophodno, da doborovoljno daju krv.
Građani mogu dobrovoljno dati krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije od 7:00 do 19:00 časova svakog radnog dana, a subotom od 8:00 do 15:00; u Urgentnom centru od 9:00 do 16:00, na platou u autobusu Instituta kod Doma Narodne Skupštine od 10:00 do 16:00 časova svakog dana, osim nedeljom. Danas u okviru letnje kampanje transfuziomobil će biti u Ubu na gradskom trgu od 10:00 do 16:00 časova.