Komunalna policija radi non-stop

džonicOd 1. jula od kada je Komunalna policija u Nišu uvela noćno dežurstvo građani su se najviše žalili na buku u ugostiteljskim objektima i na galamu koju prave maloletna lica koja se okupljaju oko stambenih objekata. Kako je istakao načelnik Komunalne policije Igor Džonić za tri noći primili su 20 poziva građana ali su imali i duplo više postupanja što je uobičajno za letnje mesece.

Komunalna policija u Nišu od 1. jula, od kada je uvedeno 24-časovno dežurstvo, ima pune ruke posla. Kako je istakao načelnik Komunalne policije Igor Džonić komunalni policajci imaju mnogo posla oko kontrole ugostiteljskih objekata koji u letnjim mesecima prave žurke na otvorenom pa često ne vode računa o radnom vremenu.

Građani Niša su se zbog glasne muzike u kafićima najviše žalili Komunalnoj policiji. Omladina koja se noću okuplja oko stambenih zgrada  pravi veliku buku posebna je smetnja stanarima, naglašava Džonić.

Početkom godine donet je novi Zakon o javnom redu i miru koji predviđa da na 5 000 građana bude jedan komunalni policajac. Shodno tome, niška Komunalna policija zaposlila je 25 policajaca koji su prošli obuku, tako da neće biti problema zbog uvođenja noćne smene, istakao je načelnik Igor Džonić. Narušavanje komunalnog reda svi građani Niša mogu da prijave non stop na broj 415 02 01.

TV K::CN