Dve devojčice ubio grom u Aleksandrovcu

munje-gromovi-oluja-nevreme-beograd-foto-dragana-udovicic-1462877872-902819Snažno nevreme zahvatilo je delove zapadne i centralne Srbije. U nekim mestima padala je kiša praćena gradom. Dve devojčice su nastradale od udara groma u opštini Aleksandrovac. U Maloj Ježevici nedaleko od Požege grom izazvao požar u kojem je izgorela štala sa sedam grla stoke.Usled nevremena koje je zahvatilo područje opštine Aleksandrovac, oko 17.50 od udara groma na licu mesta smrtno je stradala petnaestogodišnja devojčica, dok je druga sa teškim povredama i u komi prebačena u kruševačku bolnicu, gde je preminula.
Devojčica koja je nastradala na licu mesta došla je iz Švajcarske sa roditeljima kako bi provela odmor u župskom kraju, javlja Radio-televizija Kruševac. Devojčica koja je preminula u kruševačkoj bolnici je bila njena drugarica.
Devojčice su išle trotoarom prema naselju Rasadnik, kada ih je direktno pogodio grom. Policija istražuje da li su devojčice koristile mobilni telefon u trenutku nesreće.
Saško Rilak, radnik u hali sportova koja se nalazi u blizini mesta nesreće rekao je  da je odjednom krenulo jako nevreme i da se videla munja. Potrčao je u pomoć, ali kada je stigao, ljudi su se već okupili na licu mesta i ubacili su devojke u auto kako bi ih odvezle lekaru.
Na teritoriji grada i u široj okolini Kruševca od 17.30 do 22 časa palo je oko 40 litara kiše. U većini ulica na nižim kotama došlo je do zadržavanja vode, a zbog zapušenja atmosferske kanalizacije upućeno je 50 zahteva za intervencije kruševačkom Vodovodu. Problema je bilo i u snabdevanju električnom energijom.
I pored toga što su sa Radarskog centra Kruševac ispaljene 43 rakete, grad slabijeg intenziteta zahvatio je desetak sela u dolini reke Rasine.
Nedaleko od Požege, u Maloj Ježevici, grom je pogodio štalu porodice Đukić i izazvao je ogromnu štetu.

TV K::CN