Završava se rekonstrukcija tri važne ulice u Nišu

hajduk-veljkovaDve važne saobraćajnice u Nišu čija je rekonstrukcija počela pre izbora – ulice Hajduk-Veljkova na Paliluli i Bubanjski heroji na Ledenoj Steni, sada su završene i puštene u saobraćaj.

Sem manjih gužvi zbog bolje regulacije i veće širine kolovoza, bolji su uslovi i za pešake jer je ugrađena nova i jača ulična rasveta. Niški gradonačelnik Zoran Perišić kaže da su ovi radovi bili samo početak kada je poboljšanje gradske infrastrukture u pitanju.

-Novina u regulaciji saobraćaja u Hajduk-Veljkovoj je kružni tok u nivou OŠ Učitelj Tasa, gde sada više nema zadržavanja. Novi asfalt postavljen je u dužini od 270 metara, skoro celom dužinom ulice, a ukupna vrednost rekonstrukcije je nešto više od 19 miliona dinara – pojašnjava gradonačelnik Niša Zoran Perišić i tvrdi da, iako vremenski uslovi nisu išli na ruku, radovi jesu završeni dvadesetak dana pre planiranog roka.

U saobraćaj je puštena i ulica Bubanjski heroji čijom je rekonstrukcijom ovaj deo naselja Ledena Stena dobio potpuno drugačiji izgled.

Radovi još uvek traju u Durmitorskoj ulici, gde se saobraćaj jedva odvija zbog strmog terena i nedostatka alternativnih pravaca, a Perišić kaže da će i tamo vrlo brzo posao biti završen. Kaže da je, prema njegovim informacijama, asfaltiranje ove ulice započeto danas.

TV K::CN