Vučić: Više od 20 sporazuma sa Kinom sjajan rezultat

Mesto: Beograd Datum: 17.06.2016 Dogadjaj: POLITIKA - premijer Srbije Aleksandar Vuèiæ i ministar spoljnih poslova Ivica Daèiæ doèekali su na beogradskom aerodromu predsednika Kine Si Ðinpinga Licnosti: Tomislav Nikoliæ, Aleksandar Vuèiæ, Ivica Daèiæ, Maja Gojkoviæ, Si Ðinping

Više od 20 sporazuma i ugovora koji će biti potpisani sa Kinom, za malu zemlju kakva je Srbija, predstavljaju sjajan rezultat, izjavio je u intervjuu za kinesku televiziju mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić. On napominje da je Srbija otvoreno tržište i za Evropsku i za Evroazijsku uniju i da je to dobar poslovni ambijent za kineske kompanije i dodaje da Srbija i Kina mogu sarađivati u različitim sferama.

Vučić je kazao da s Kinom Srbija ima prijateljske političke odnose, a posebno je, kaže, zahvalan na pomoći za brzu prugu Beograd – Budimpešta. Na pitanje o tome kako Srbija balansira odnose između EU, Rusije i Kine, Vučić je rekao da je Srbija otvorena. „Pitate me za EU, ja vam kažem, mi smo na putu ka EU. Ali, ako me u Briselu pitaju za Kinu, ja kažem – da, Kinezi su naši veliki prijatelji“, rekao je premijer.

TV K::CN