Konstitutivna sednica Skupštine Srbije

MartinovicVisoki funkcioner SNS-a, Aeksandar Martinović, izjavio je da će Maja Gojković ponovo biti predložena za predsednicu Parlamenta. Njeni, ali I zadaci poslaničke grupe SNS-a biće da se omogući takav zakonski okvir da Vlada može da nastavi sa reformama.
Aleksandar Martinović, funkcioner SNS-a, je u svom obraćanju uoči Konstitutivne sednice Skupštine Srbije, najavio da će SNS predložiti formiranje Anketnog odbora koji će utvrditi okolnosti o događajima koji su usledili nakon izbora 24. aprila.
“Želimo da utvrdimo ko je, po čijim uputstvima I po čijim nalozima upadao, banditski I razbojnički u RIK, pokušao na silu da prekroji izbornu volju građana I ko je taj ko je ugurao na silu, protivno volji građana, najmanje jednu izbornu listu u Narodnu Skupštinu Republike Srbije”, rekao je Martinović.
SNS će učiniti sve da u sledećoj godini Srbija ima najveći rast BDP-a u Evropi, da se unapredi kvalitet pravnog poretka I ljudskih I manjinskih prava, podsetio je Martinović.
“Gospođa Maja Gojković će kao predsednica Narodne Skupštine u nama imati podršku da sprovodimo politiku Srpske napredne stranke, Vlade Republike Srbije I premijera Aleksandra Vučića, a to je politička stabilnost u državi, nastavljanje naših evropskih integracija uz očuvanje najboljih mogućih odnosa sa Ruskom Federacijom, sa Kinom I sa drugim našim strateškim partnerima u svetu”, rekao je Martinović.
Prema rečima Martinovića, mandatar za sastav nove Vlade I lider SNS-a, Aleksandar Vučić, će od ponedeljka početi razgovore sa ostalim političkim partijama o mogućim koalicijama.

TV K::CN