Otvoren „Biznis forum juga Srbije“ u Nišu

biznis forumGradonačelnik Niša Zoran Perišić najavio je da će u naredna dva do tri meseca u ovaj grad dovesti dva ili tri nova investitora, što znači otvaranje novih radnih mesta. Perišić je ovo najavio na večerašnjem svečanom otvaranju „Biznis foruma juga Srbije“, koji će narednog dana okupiti čak 200 različitih važnih ličnosti, okupljenih oko istog cilja, a to su konkretni koraci za privlačenje investitora u najnerazvijeniji deo Srbije.

Na „Biznis forumu juga Srbije“, koji je otvoren u Nišu, okupiće se  predstavnici ambasada, finansijskih institucija, univerziteta, kompanija i medija iz zemlje i inostranstva koji će govoriti o potencijalima za razvoj juga Srbije.

Predstavnici Centralno-evropskog foruma za razvoj (CEDEF) ovaj dvodnevni skup vide kao novi investiciono-razvojni program koji podstiče investicije u centralnu i južnu Srbiju, jer taj region poseduje veliki potencijal u prirodnim, ali i ljudskim reursima.
Ana Bovan, predsednica CEDEF-a u Nišu, kaže da je njihova želja za napredovanjem i boljim pozicioniranjem juga Srbije kontinuirana, kao i da je neophodno svake godine potencirati tu priču.

Kapaciteti juga Srbije su i u oblasti proizvodnje i prerade hrane i stočarstva, posebno organske proizvodnje, ali su i energetika i vodna industrija „nepresušan izvor“ projekata za koje postoji interesovanje Italije, Austrije, Nemačke, Slovačke, Norveške, Bugarske, Češke, Francuske i Velike Britanije. Biznis forum nastavlja se u petak 24. juna, kada se sesije, paneli, sastanci i radionice održavaju u sali Univerziteta u Nišu.