Takmičenje „Majske igre 2016“ u Gerontološkom centru u Nišu

gerontoloski centarNa petom takmičenju u društvenim igrama „Majske igre 2016“ u Gerontološkom centru u Nišu učestvovalo je 12 ekipa, sa više od 50 učesnika, korisnika domova i centara za stare iz čitave Srbije. Discipline u kojima su se takmičari nadmetali su obaranje čunjeva loptom, bacanje alki i bacanje pločica na pod.

Povodom ovogodišnjeg takmičenja „Majske igre“ Gerontološki centar u Nišu bio je pun. Više od 50 učesnika iz 11 gradova Srbije posetilo je Niš. V.D. direktor Gerontološkog centra, Aleksandar Milošević, izjavio je da je ponosan na ovaj Jubilej, 5-u godinu održavanja ove manifestacije, kao i da se nada da će sledeće godine biti okupljen još veći broj učesnika.

Lepojka Cvijetić iz Gerontološkog centra Jagodina, Mihajlo Josipović iz Gerontološkog centra Mladenovac i Zorka Jovanović iz Gerontološkog centra Niš ovo takmičenje vide kao dobru priliku za druženje, a tek onda oni pridaju značaj pobedi koju bi njihova ekipa mogla da ostvari.

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 12 ekipa, Domovi za stare iz Surdulice, Doljevca, Prokuplja i Smedereva, kao i Gerontološki centri iz Mladenovca, Jagodine, Mataruške Banje, Kruševca, Knjaževca, Kragujevca, Obrenovca i Niša.