Svi niški đaci igraju za pomoć Srđanu Mitiću!

  • Srđan boluje od multipla-skleroze već šest godina. Stanje mu se poslednjih meseci pogoršava. Potrebno je 10.000 evra za tretman matičnim ćelijama u Ukrajini. Za sada je sakupljena tek desetina. Sutra učenici velikog broja škola izvode predstave da bi sakupili novac, a trećeg juna za donacije će svirati i niški bendovi.

srđan mitićDvadesetdvogodišnjem studentu novinarstva iz Niša Srđanu Mitiću potrebna je što pre suma od 10.000 evra kako bi na jednoj ukrajinskoj klinici pokušao da spreči napredovanje multipla-skleroze koja je poslednjih meseci ušla u progresivnu fazu. Zbog toga njegovi prijatelji, Filozofski fakultet i udruženje nastavnika Nelta pozivaju Nišlije na sutrašnji festival učeničkih predstava, za koji će ulaznica biti novčana donacija.

Dinarski račun Komeracijalne banke:

205-9011006418800-81

Srđana Mitića je bolest snašla u 16. godini, a kada bude sakupio 10.000 evra, moći će na inplantaciju matičnih ćelija. Trenutno ne može ni na nastavu i ispite, a ni da svira na svojoj omiljenoj bas gitari. Kako bi uopšte došao do prilike da postane uspešan novinar, muzičar i sve što drugi mogu, Srđan mora na tretman u Ukrajinu što pre, a svaki dan odlaganja umanjuje mu šanse za uspešnost intervencije i oporavak.

Srpski Fond za zdravstveno osiguranje, nažalost, ne pokriva troškove Srđanovog eventualnog lečenja u Ukrajini, pa se oslonio na humanost ljudi. Objavio je status na Fejsbuku i novac je počeo da pristiže – za sada nešto više od 1.000 evra, što je tek desetina.

Objavio sam status na Fejsbuku u nadi da ću na taj način doći do onih koji treba da čuju za moj problem i da mi pomognu – rekao je za TV Kopernikus Srđan Mitić i naglasio da ne želi da se u javnosti puno eksponira jer mu je svako pojavljivanje stres i loše mu utiče na već pogoršano stanje.

Njegove kolege sa studija, koje vode kampanju, kažu da neće odustati dok ne sakupe ceo iznos, koliko god vremena bilo potrebno, a dobro bi bilo da to bude što pre.

Dobra vest stiže sa niškog Filozofskog fakulteta koji će “pokriti” troškove puta Srđanu i pratiocu, što je oko 1.500 evra. Svi koji žele i imaju mogućnost da Srđanu pomognu mogu lično da ga kontaktiraju preko Fejsbuka ili da svoju donaciju uplate na dinarski račun Komeracijalne banke: 205-9011006418800-81.

Novac se može donirati i na pozorišnom festivalu u Bioskopu Kupina, koji se kao jedna od humanitarnih aktivnosti za pomoć ovom mladiću, održava u utorak – 17. maja, od 16 do 21 sat.