Oluja nalik tornadu u okolini Jagodine

U olujnom nevremenu praćenom kišom, gradom i jakim vetrom, nalik tornadu, koje je oko 14 časova pogodilo teritoriju grada Jagodine, najveću štetu pretrpeli su meštani sela Dragocvet, gde je oluja srušila krovove na 35 kuća, oštetila plastenike, poljoprivrednu mehanizaciju i sportski teren.

Predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma, izjavio je obilazeći meštane Dragocveta čija su domaćinstva pretrpela štetu, da će im Skupština grada  nadoknaditi štetu,  u vidu  građevinskog materijala za popravku kuća. Marković je dodao da se građani Jagodine do sada nisu susreli sa ovakvom silom i doživeli ovakvu oluju, nalik tornadu, navodi se u saopštenju Skupštine grada Jagodine.

Ekipe Elektrodistribucije i Javnog komunalnog preduzeća „Standard“ su na terenu i pružaju meštanima Dragocveta neophodnu pomoć. Obezbeđeni su i najloni za pokrivanje kuća, kako usled eventualnih novih padavina, šteta ne bi bila još veća. Na terenu je i Komisija za procenu štete, koja će utvrditi tačan obim oštećenja koja su domaćinstva u Dragocvetu pretrpela usled oluje.

Prema izjavama očevidaca oluja je nosila crepove sa krovova i plastenike, čupala drveće. Niko nije povređen ali su mnogi meštani u šoku.

,,Moja šesnaestogodišnja ćerka je bila sama kod kuće kada je počela oluja. Toliko se uplašila da smo morali da je vodimo u Hitnu pomoć, kazao je Vesko Anđelković čija je kuća najviše oštećena u oluji.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Dragocvet Mileta Dimitrijević je kazao da on za svojih 60 godina ne pamti ovakvu oluju.