Izložba starih zanata vrtića „Pčelica“

izlozba starih zanataVise od 800 dece jaslenog uzrasta i predškolskih grupa predškolske ustanove “Pčelica” u Nišu je danas, zajedno sa svojim roditeljima i vaspitačima, održalo prodajnu izložbu “starih zanata” u holu TC Kalča. Bilo je tu bombondžija, šeširdžija, sajdžija, kazandžija i grnčara, a učestvovalo je 5 od 24 vrtića Pčelice: Lane, Pinokio, Popaj, Svitac i Švrća.

U okviru “dana Pčelice”,  vrtić Lane predstavio je bombondžije, Pinokio sajdžije, Popaj grnčare, Svitac šeširdžije a Švrća kazandžije. Mališani su zainteresovanim prolaznicima detaljno opisali kako se prave lizalice, šeširi, zidni satovi od kartona, minđuše i kutije za nakit, kao i grnčarske posude.

Pomoćnik direkora ove ustanove, Ivan Todorov, ističe kako su deca ispoljila kreativnost u raznim oblastima i dobro se zabavila, te novac od prodajne izložbe stavlja u drugi plan.

“Dani pčelice” uključuju, pored ove prodajne izložbe i priredbe koje su održane dan pre,  i pozorišne čarolije odnosno 3 predstave koje slede i maskenbal kao završnu manifestaciju.  U ovom nizu događaja predškolske ustanove “Pčelica” ukupno učestvuje više od 6.000 dece.