Gužve za protekli vikend u Hitnoj u Nišu

hitna pomocLekari Hitne pomoći u Nišu su tokom proteklog vikenda imali znatno više posla nego inače. Pregledali su čak 1.119 pacijenata u ambulantama, a na terenu su intervenisali 310 puta. Naglo otopljenje i visoke temperature uslovili su povećanje broja pacijenata sa alergijskim reakcijama, povišenom telesnom temperaturom i komplikacijama hroničnih bolesti.

Čekaonica u Hitnoj pomoći u Nišu bila je premala da primi sve koji su se za vikend žalili na povišenu telesnu temperaturu, ujede krpelja, alergijske reakcije i srčane probleme. Do pogoršanja zdravstvenog stanja pacijenata došlo je zbog naglih promena u vremenu, kaže načelnica operativne smene Hitne pomoći u Nišu dr Snežana Radivojević.

Načelnica operativne smene Hitne pomoći savetuje da hronični pacijenti prilagode dozu lekova koju piju vremenskim prilikama, a kada je reć o ujedu krpelja da nikako sami ne pokušavaju da uklone krpelja, već da se odmah jave lekaru.

Kako su nam rekli, samo u toku jučerašnjeg dana u ambalantama Hitne pomoći pregledano je 448 pacijenata, a na terenu njih 113.