AP: Avion sa 66 ljudi na letu Pariz-Kairo se srušio

maopaAvion kompanije „Idžipt er“ na letu Pariz-Kairo koji je jutros nestao sa radara srušio se, javlja AP pozivajući se na izjave zvaničnika egipatske avijacije. Kompanija „Idžipter“ je na svom Tviter nalogu potvrdila da je jutros sa radara kontrole letenja nestao avion na letu MS804 sa 56 putnika i 10 članova posade koji je u utorak u 23.09 poleteo iz Pariza. Avion je nestao pošto je ušao u egipatski vazdušni prostor.
Avion je trebalo da sleti u Kairo oko 3 sati ujutru, ali je nestao sa radara kontrole letenja oko 2:30 po lokalnom vremenu, kada je bio iznad Sredozemnog mora, 16 kilometara unutar vazdušnog prostora Egipta.“Avion „Idžipt era“ na letu MS804 izgubio je kontakt s radarima u 2.30 po kairskom vremenu“, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da je avion nestao dok je leteo na visini od oko 11.000 metara.Reč je o avionu „erbas“ A320, a kompanija navodi da su njime upravljali iskusni pilot (više od 6.000 sati naleta), i kopilot (oko 2.700 sati naleta).
Avionska kompanija „Idžipt er“ navodi da je u avionu 30 egipatskih, 15 francuskih, dva iračka državljana, kao i po jedan državljanin Velike Britanije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugalije, Alžira i Kanade. Kompanija je saopštila i da se među putnicima nalazi i jedno dete i dve bebe. Avion je najverovatnije pao u more, rekao je ranije danas portparol egipatskog civilnog vazduhoplvstva Ihab Raslan za kanal Skaj njuz Arabija, prenosi AP.