Postavljen kamen temeljac za kulu Beograd

BGD na vodiPremijer Srbije, Aleksandar Vučić, I predsednik UO “Eagle Hills”-a, Muhamed Al Abar, položili su na Savskom šetalištu kamen temeljac za Kulu Beograd. Ova kula bi trebalo da bude najviša zgrada na Balkanu, a njen završetak se očekuje kroz tri godine. Premijer Vučić je naglasio da će Beograd postati centralno mesto za trgovinu I turizam u regionu.
Vučić je rekao da postavljanje kamena temeljca za izgradnju kule Beograd pokazuje da Srbija ide pravim putem ka budućnosti, kao i da napredak, progres i prosperiitet ne mogu i neće biti zaustavljeni.
„na ovom mestu izgradićemo zgradu koja postaje „lendmark“ za celu našu zemlju i ceo naš grad. Od mesta u kojem ste mogli da pronađete samo miševe i pacove danas je taj prostor očišćen, a sutra će biti velelepni prostor sa kojim niko u regionu neće moći po svojoj lepoti i grandioznosti gotovo ni da se takmiči“, rekao je premijer.
Vučić i Al Abar napisali su poruke i stavili ih u kapsulu koja je potom položena u zemlju i ostaće u temeljima kule Beograda. Muhamed Al Abar, predsednik UO „Eagl Hills“-a rekao je da je projekat “Beograd na vodi“ neverovatan projekat koji se radi sa velikom transparentnošću i velikom posvešćenosšću.
„Građevine ove veličine i ove visine predstavljaju jedno novo odredište ovog grada. To je nešto što će približiti svet i Beogradu i Srbiji, ali će definitivno Beograd i Srbiju izvesti pred lice sveta. Ovaj projekat je nešto što učestvuje u znatnom doprinosu kada je reč o BDP-u.“
Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, rekao je da za mesec ipo dana će građani moći da vide prve radove iznad zemlje za prve dve zgrade u okviru projekta i da se sada rade analize i iskopavanja i polako polažu šipovi.
„Do proleća naredne godine sa završetkom promenade koju trenutno radimo ovaj deo grada će izgledati potpuno drugačije sa stotinama radnika koji će raditi na svim ovim zgradama. Zapošljavamo našu građevinsku industriju, guramo našu privredu napred, radimo i menjamo Beograd, menjamo Srbiju i ovo je sjajna slika i simbol jednog novog Beograda i nove Srbije.“, rekao je Siniša Mali.
Premiejr je dodao da će projekat „Beograd na vodi“, osim toga što će otvoriti nova radna mesta i dovesti investitore, stvoriti i drugačiju atmisferu u zemlji, pa će građani videti da „umemo da sanjamo i uspemo“, kao i to da smo deo modernog sveta.