Narednih dana u Srbiji kiša

vremeU Srbiji u subotu pre podne pretežno sunčano ili malo do umereno oblačno. Sredinom dana u južnim i jugozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Minimalna temperatura od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 18 do 24°C.

U nedelju oblačno i osetno hladnije sa kišom, u istočnim i jugoistočnim predelima sa pljuskovima i grmljavinom. Na višim planinama tokom večeri kiša će preći u susnežicu i sneg. Makismalna temperatura od 12°C na severozapadu do 18°C na jugoistoku Srbije. 

U ponedeljak oblačno i veoma hladno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima iznad 800 metara sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura biće od 6°C u zapadnim do 12°C u istočnim predelima Srbije. Tokom večeri i noći u severnim i zapadnim predelima razvedravanje. U utorak nakon hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplije, samo se još tokom jutra u južnim i istočnim predelima očekuje oblačno sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom. Maksimalna temperatura biće od 13 do 17°C. U sredu jutro vedro i veoma hladno, ponegde i sa slabim mrazom, dok se prizemni mraz očekuje u većini predela. Tokom dana sunčano i toplije, maksimalna temperatura oko 20°C. Tokom večeri i noći na severozapadu naoblačenje.