Voštana figura Vladimira Putina u Jagodini

Putin voštana figuraU Muzeju voštanih figura u Jagodini danas je svečano postavljena voštana figura predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, delo vajara Zorana Ivanovića i Branislava Crvenkovića iz Beograda.

Tim povodom u Hali sportova u Jagodini priređena je kulturno zabavna manifestacija na kojoj su nastupila kulturno umetnička društva, pevači Merima Njegomir i Radiša Urošević, a govorili su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Ivica Dačić je rekao da muzeje voštanih figura nemaju veći gradovi i prestonice a ima ga Jagodina.

– Želim da se zahvalim Palmi što je došao na ideju da osnuje Muzej voštanih figura i što je napravio dobar odabir onih koji se tu nalaze. Figura Vladimira Putina najviše liči na čoveka čija je figura napravljena – rekao je Dačić.

Dačić je kazao da poslednjih nekoliko decenija Srbija ima čvrstog političkog partnera i zemlju koja nam pomaže u odbrani naših nacionalnih i državnih interesa, a to je Ruska Federacija.

– Kosovo bi već bilo primljeno u Ujedinjene nacije da nije Ruske Federacije koja je na to stavila veto u Savetu bezbednosti. Mi imamo prijateljski odnos sa Rusijom. Nije prijateljski odnos kada vas neko bombarduje, kada neko gura Kosovo u međunarodne organizacije. Mi pružamo ruku svima, ali Srbija ne bi bila moralno čista ukoliko bi okrenula leđa Rusiji – rekao je Dačić.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je kazao da je Putin mnogo pomogao Srbiji i naglasio dobru saradnju dve zemlje. On je rekao da će Srbija biti turistička destinacija za ruske turiste jer Rusija više nije u istim odnosima sa Turskom kao nekada.

– Glavna destinacija biće Beograd ali Jagodinu ni jedan Rus neće da zaobiđe. Ovde je njihov predsednik Putin- kazao je Marković.

Marković je rekao da je ponosan ,,što se figure dva svetska lidera, jedan u politici Putin, a drugi u sportu, Novak Đoković, nalaze u muzeju u Jagodini.”

Marković je najavio da će voštane figure Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, biti napravljene jula ili avgusta i da su oni dali saglasnost za to, kao i da će uskoro biti napravljena nova figura Novaka Đokovića.

Prema rečima vajara, figuru Putina su radili dva i po meseca a najveći izazov im je bio da verodostojno prikažu njegovu ,,psihologiju”.

Manifestaciji su prisustvovali i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, predstavnici javnog života grada, kao i veliki broj građana koji su, zatim, otišli u Muzej voštanih figura kako bi videli voštanu figuru Vladimira Putina, inače, 31. voštanu figuru u ovom muzeju.